Användarvillkor

För att tillmötesgå våra besökares förväntningar och skapa en så professionell och attraktiv plattform som möjligt så förbehåller vi oss rätten att kurera visst innehåll på plattformen, bland annat genom att lyfta ”dagens fotograf” på startsidan.   

Tjänsten syftar till att synliggöra våra enskilda medlemmars kompetenser och erfarenheter. 

Här marknadsför du dig med ditt namn och inte med eventuellt varumärke. Enbart du som är medlem som får ha ett individuellt konto. Ett företag, agentur, kollektiv eller liknande får inte ha en profil.  

Du väljer själv vilken information du lägger upp i din profil, även om vi rekommenderar dig att göra den så fullständig som möjligt. Du kan ladda upp 15 projektportfolios med upp till 15 bilder/filmer i varje. Detta antal äger SFF rätten att i framtiden utöka eller minska.  

Du har fullständigt ansvar för att informationen i din profil är uppdaterad och korrekt.  Du är också helt ansvarig för att allt material som du publicerar på Sök Fotograf är ditt eget och att du har godkännande från personer som syns på bilderna genom modellrelease som omfattar denna typ av marknadsföring. Om den avbildade personen tar tillbaka sin release är det du som ansvarar för att ta bort bilden från Sök Fotograf.  

Vi förbehåller oss rätten att tillfälligt avaktivera din profil vid otillåten eller tydligt olämplig användning av tjänsten, till exempel om du publicerar bilder som kan väcka anstöt eller på annat sätt skadar SFF och/eller Sök Fotograf som plattform. Om en sådan situation skulle uppstå kommer vi avpublicera din profil och ta kontakt med dig för att lösa situationen. Om problemet inte åtgärdas förbehåller vi oss dock rätten att ta bort olämpliga bilder och/eller information, alternativt stänga ner ditt användarkonto.  

Genom att skapa en profil och ladda upp bilder i Sök Fotograf tillåter du att SFF att visa, sprida och dela dina bilder i SFF:s kanaler för att marknadsföra tjänsten och din profil gentemot bildköpare, media och allmänhet.  

Vi använder aldrig dina personuppgifter i andra syften än för att tillhandahålla våra tjänster och säljer inga uppgifter till tredje part. Se även vår integritetspolicy för mer detaljerad information om vår personuppgiftshantering.  

Du kan när som helst avsluta din profil genom att kontakta oss. När du avslutar din profil så raderar vi profilen fullständigt och använder inte dina uppgifter eller bilder mer. Det går inte att återställa en raderad profil.  

Villkoren uppdaterades 2023-05-15  

Kontakt: sff@sfoto.se, 08-700 00 06